Најновије

(ВИДЕО) Срби покорили Европу!

БУДИМПЕШТА - Мађарска–Србија 7:12. Ватерполисти Србије најбољи су на старом континенту. У великом финалу усред Будимпеште, против још већег ривала, „делфини“ су маестралном игром одбранили титулу освојену у Ајндховену пре две године.
Победа у финалу над Мађарима (Фото: РТС)

Победа у финалу над Мађарима (Фото: РТС)

Ватерполо репрезентација Србије одбранила је титулу првака Европе пошто је вечерас у финалној утакмици у Будимпешти савладала домаћу селекцију Мађарске са 12:7 (3:1, 4:1, 2:4, 3:1). Ватерполисти Србије тријумфално су окончали 31. шампионат "Старог континента" и одбранили титулу освојену пре две године у Ајндховену. Ново златно одличје освојено је потпуно заслужено после импресивне игре токо целе утакмице, а изабраници селектора Дејана Савића заслужују све честитке за оно што су пружили у дуелу са традиционалним ривалима. Велики дерби, ватерполо класик, протекао је према очекивањима у дивовској борби два најбоља тима. Све је прштало у запенушаном базену Алфред Хајош, а Мађари су као домаћини све учинили да побољшају свој рекорд и домогну се 14. европског злата, првог од 1999. године. Ништа им није помогло, иако су имали громку подршку са испуњених трбина. Српски тим је једноставно блистао и није испуштао вођство од почетка до краја спектакураног меча. Мађари нису имали никакво решење за непробојну одбрану "делфина", која је деловала готово перфектно. Голман Гојко Пијетловић овога пута био је један од стубова тима, капитен Живко Гоцић маестралан пред оба гола, Андрија Прлаиновић, Душко Пијетловић, Душан Мандић, Филип Филиповић такође. Селектор Савић мајсторски је поставио игру, тако да тријумф ниједног тренутка није долазио у питање. Србија је на крају друге четвртине имала чак пет голова вишка (7:2), покушавали су Мађари да се макар приближе (9:6), али од преокрета су били километрима далеко. Све је било јасно када је Филиповић на почетку последње деонице постигао два гола за 11:6, да би Гоцић само потврдио да је вечерас славио далеко бољи, квалитетнији и конкретнији тим. Мало ко је очекивао да ће злато из Ајндховена бити одбрањено на овако убедљив начин и то против велесиле Мађарске, али српски ватерполисти вечерас су једноставно блистали и у великом стилу потврдили много пута доказани квалитет, што су им признали и велики ривали у базену. Србија се тријумфом у Будимпешти домогла трећег златног одличја на континенталним шампионатима као самостална земља, након што је тријумфовала 2006. у Београду и 2012. у Ајндховену. Српски ватерполисти имају још сребро из Малаге 2008. и бронзу из Загреба 2010. године.
Прочитајте још: Бразилски фудбалер узео држављанство Украјине да би играо за репрезентацију, сад га зову у рат!(ВИДЕО ВЕСТ) Погледајте голчину Пјанића са 60 метара!
Министар омладине и спорта Вања Удовичић честитао је ватерполистима Србије освајање европског злата. "Херојски сте победили за Србију и учинили нацију поносном. Освајањем злата и убедљивом одбраном европског трона, на величанствен начин сте показали неспоран квалитет, доминацију и супериорност српског ватерпола. Сви играчи, селектор и стручни штаб, вечерас су изградили златан степеник ка Олимпијским играма", наводи се у честитци министра Удовичића. Вечерашњи меч одигран је на базену Алфред Хајош пред око 6.000 гледалаца, а судили су Маргета (Словенија) и Александреску (Румунија). Мађарска: Нађ, Гор-Нађ, Мадараш, Ердељи 1, Вамош 2, Хошњански, Ад. Декер, Сивош 2, Дан.  Варга 1, Ден. Варга 1, Тот, Хараи, Ат. Декер. Србија: Г. Пијетловић, Мандић 2, Гоцић 3, Ранђеловић, Ћук 1, Д. Пијетловић 1, Никић, Алексић 1, Рађен 1, Филиповић 2, Прлаиновић 1, С. Митровић, Б. Митровић. Бронзана медаља на овогодишњем 31. европском првенству припала је Италији, која је у утакмици за 3. место победила Црну Гору са 11:9. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА