Најновије

Вулин: Смањићемо плате и пензије!

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да ће бити најављеног смањења плата и пензија, али да ће се Влада трудити да оно буде што мање, истичући да сви подједнако треба да сносе терет кризе.
Александар Вулин каже да ће плате сигурно бити смањене (фото: РТС)

Александар Вулин каже да ће плате сигурно бити смањене (фото: РТС)

"Смањења плата и пензија ће сигурно бити, у којој мери - видећемо", рекао је Вулин новинарима у Љигу, где је разговарао са представницима управе и синдиката предузећа "Гранит Пешчар". Вулин је рекао да је положај људи запослених у јавном сектору бољи од оних који су запослени у приватном и нагласио да сви морају заједно да сносе терет кризе. "Нико није срећан што мора да смањује плате и пензије, али то мора да се уради", рекао је Вуилин. Он је додао и да се реформски закони које влада доноси, о стечају и приватизацији, доносе и како би се олакшало пословање приватних предузећа.
Прочитајте: И синдикат „Слога“ тражи Вулинову оставкуПажња! Вулин наjавио доношење закона о синдикату и штраjку!
"Сви смо у подједнакој невољи морамо да разумемо да терет кризе морамо да сносимо равномерно", рекао је он. Министар је навео да постоје подаци да на црно ради око 30 одсто од укупног броја запослених, што је оргоман број, и да џзава мора да ради на томе да нико више нема економски интерес да на тај начин запошљава. Он је додао и да су мере које Влада предузима, попут олакшица за запосљавање радника, један од начина да се тај проблем реши. Извор: Танјуг  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА