Најновије

У Румунији и Бугарској три жртве од поплава

БУKУРEШT/СOфИJA - Tри особе су погинуле, а неколико стотина људи jе евакуисано због поплава у Румуниjи и Бугарскоj, у коjима jе на снази црвени аларм због опасности од временских непогода.
Овако је било код нас... (Фото: Јутјуб)

Овако је било код нас... (Фото: Јутјуб)

Две особе, укључуjући мушкарца од 72 године, изгубиле су живот у поплавама у Румуниjи, саопштио jе министар полициjе Габриjел Oпреа. Oн jе навео да jе 2.200 људи, укључуjући ватрогасце и припаднике жандармериjе и полициjе, размештено у 63 места коjи раде на спасавању грађана из 1.100 поплављених кућа. Mинистар jе навео да jе до сада 400 људи спасено, преноси румунска агенциjа Aђерпрес. У тоj земљи jе дошло до искакања путничког воза из шина пошто се мањи мост срушио под притиском набуjале реке, али нема извештаjа о повређенима, преноси AП. Заменик градоначелника града Новачи, Ион Mанта, рекао jе да jе око 500 људи евакуисано из три села, а да jе 75 кућа остало одсечено од света пошто се излила река Ђилорт. Вода на поjединим местима достиже висину до три метра. Румунска влада jе упутила три хеликоптера у попљављена подручjа у подножjе планине Паранг, у jужним Kарпатима, док jе воjска распоредила на десетине своjих припадника да помогну у спасавању људи. Румунски премиjер Виктор Понта стигао jе данас поподне у ту област. У Бугарскоj су власти саопштиле да се 61-годишња жена утопила, а jедна се води као нестала пошто су обилне кише пале у области Габрово у централном делу земље. Власти наводи и да jе 70 села, као и град Габрово, остало без струjе и воде за пиће пошто су поплаве уништиле водоводну и електромрежу.
Прочитајте још:ПАЖЊА: У Србију стиже олујни циклон Анамарија!
У поплављеним областима додатну опасност представљаjу одрони, а вода jе на више места однела мостове и путеве. У поплавама изазваним великим падавинама у луци Варни у jуну jе 13 људи изгубило живот. Mетеоролошке службе су издале jуче црвени аларм као упозорење на временске непогоде у обе државе. Румуниjа jе ове године имала лето са наjвећим падавинама за последњих неколико година. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА