Најновије

Вучић: Не можете у Белвил!

БЕОГРАД - Компанија ЕПС је на захтев премијера Србије Александра Вучића, морала да одустане од плаћања закупа простора на Новом Београду и да 4,3 милиона евра преусмери за санирање својих поплављених привредних друштава, пише Политика.
Александар Вучић: Не може! (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић: Не може! (Фото: ЈуТјуб)

Јавно предузеће „Електропривреда Србије” не сели се у Белвил, како је првобитно било планирано, тако да ће 4,3 милиона евра (без ПДВ-а) који су били предвиђени за плаћање закупа од око 4.000 квадрата на пет година на Новом Београду бити преусмерено за помоћ и опоравак поплављених привредних друштава ЕПС-а. Као главни разлог за одустајање закупа овог пословног простора, у ЕПС-у наводе финансије, односно смањење трошкова ЕПС-а на свим нивоима. – Томе се морало прибећи због великих трошкова у финансирању санирања последица поплава, а држава је преко својих институција обећала помоћ ЕПС-у у обезбеђивању потребног пословног простора у будућности. Такође, „Електромрежа Србије“ је изашла у сусрет и одобрила да запослени ЕПС-а остану у згради ЕМС-а у Војводе Степе, потврдили су јуче из овог јавног предузећа.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Сведок трговине органима на Косову којег је „појела маца“!
То значи да 250 запослених из ЕПС-а, који су до краја лета требали да се преселе у нову зграду, остаје на старим адресама у зградама у Царице Милице 2, Балканској 13 и Војводе Степе 412. Једино ко ће се селити је око 100 запослених у новом предузећу „ЕПС снабдевање”, које је иначе, подстанар код бизнисмена Горана Перчевића у просторијама „Интеркомерца” на Теразијама 27. „Политика” која је пре више од месец и по дана прва писала да се ЕПС сели, незванично сазнаје да је Александар Вучић, премијер Србије лично, када је сазнао о чему је реч, зауставио целу ствар, сматрајући да је недопустиво да се ово јавно предузеће разбацује парама у тренутку када је процењена штета само у рудницима привредних друштава ЕПС-а због недавних поплава око 100 милиона евра. Незванично се, такође, сазнаје, да се менаџменту ЕПС-а и одлуци да се преселе на Нови Београд, супротставио и председник Надзорног одбора ЕПС-а, Аца Марковић, који овакву одлуку није хтео да потпише, пише Политика. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА