Најновије

Исланђани хвале своје пиво од димљене овчије балеге

Када видите "Фенрир бр. 26", можда бисте помислили да је то неки парфем, али не - заправо је пиво које се добија димљењем овчије балеге, а прави га пивара Борг са Исланда.
Шест одсто алкохола и арома овчјег брабоњка - шта има да нам се не свиди? Фото: Beermumbo.com

Шест одсто алкохола и арома овчјег брабоњка - шта има да нам се не свиди? Фото: Beermumbo.com

Ово необично пиво за ферментацију користи слад димљен овчијом балегом, а из клуба љубитеља пива Н.Ц. Беер Гуyс кажу да овај алкохолни напитак уопште није толико необичан. "Све то звучи чудно, али заправо није толико. Прошле недеље Бреw Догс покушали су да направе најскупље пиво на свету, користећи копи лувак, што су заправо зрна кафе добијена из измета дивљег цивета (врста мачке)", рекао је Дејв Толефсен из удружења Беер Гуy. Да се вратимо на пиво направљено димљењем овчијег измета - како се оно прави? Слад који се користи за обично пиво ставља се у посебну комору, док се на ватру испод коморе ставља овчији измет. Димљење траје неколико сати, а Јон Бјöрнссон из пиваре Борг каже да "пиво има лаган мирис и укус хмеља, појачан… па знате већ, димљеним овчијим изметом". Шта мислите о оваквом мешању састојака?
Не веровали или да:ФБИ упозорава: „Гугл аутомобили“ су бомбаши самоубице будућностиТајне великих умова: Ови генијалци били су перверзњациКо је најобдаренији у Европи
Извор: Мондо И „Правда“ је на Фејсбуку. Лајкујте нашу страницу и будите увек у току!

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА