Најновије

Кијев прети обарањем руских авиона

Украјина је упозорила Москву да ће убудуће обарати руске летелице које уђу у ваздушни простор те државе. Москва без коментара. У борбама, од јутрос убијено девет, рањено 13 украјинских војника. Порошенко одбацио могућност једностраног прекида ватре.
Фото: Kievukraine.com

Фото: Kievukraine.com

Кијев је данас оштро упозорио Москву да ће убудуће обарати све руске авионе и хеликоптере који повреде украјински ваздушни простор, јавља агенција Унијан.
Звецкање оружјем...
Упозорење је уследило после тврдњи да је у протеклих неколико дана у украјински ваздушни простор "упало" неколико транспортних и најмање један јуришни хеликоптер. Истовремено, у борбама на истоку те државе убијено је девет, а рањено 13 украјинских војника. Председник Украјине Петро Порошенко предложио је да наставак трилатералних консултација о кризи у земљи буде одржан сутра. После телефонског разговора с високом представницом ЕУ Кетрин Ештон, предложио је време и место састанка рекавши да сад чека одговор друге стране. Предвиђено је да "контакт група" предложи услове за прекид ватре на истоку Украјине. У њој се налазе и бивши украјински председник, руски амбасадор у Кијеву и високи представници Организација за европску безбедност и сарадњу, подсетио је Ројтерс. Порошенко је касније данас одбацио могућност да званични Кијев уведе једнострани прекид ватре у југоисточним регионима Доњецк и Луганск. Министарство спољних послова Русије позвало је раније данас поново Кијев да престане да гранатира цивилне објекте и стамбене четврти. Министарство је навело дa Кијев настоји да реши проблеме једино силом, путем ултиматума и новим захтевима супротним декларацији из Берлина од 2. јула. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА