Најновије

КИЈЕВ: Положите оружје, па разговарамо!

ДOЊEЦK - Украjина jе данас одбацила могућност примирjа док се проруске снаге на истоку не разоружаjу, упркос инсистирању Eвропе да се пронађе дипломатско решење за кризу у тоj земљи.
Ситуација се не смирује (Фото: Kyivpost.com)

Ситуација се не смирује (Фото: Kyivpost.com)

"Преговори су могући тек када побуњеници у потпуности положе оружjе", поручио jе украjински министар одбране Валериj Гелетеj. Украjинске снаге су оствариле низ воjних успеха од протеклог викенда, па су проруске снаге биле приморане да се повуку у Доњецк и Луганск.
Председник Украjине Петро Порошенко jе наложио украjинским снагама да блокираjу проруске снаге у тим градовима и спрече њихово даље снабдевање воjном опремом.
Порошенко, нови лидер Украjине кога подржава Запад, изjавио jе током ненаjављене посете Славjанску, бившем упоришту проруских снага коjи jе украjинска воjска у суботу освоjила, да су разговори са командантима проруских снага немогући зато што се већина њих сада криjе у Mоскви. Oн jе рекао да ће разговарати само са "правим лидерима Доњецког региона - радницима железара и рударима, људима коjи имаjу наjвећу моћ у зони сукоба, наводи AфП. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА