Најновије

Дачић: Од Јужног тока не можемо одустати, јер Јужни ток нема алтернативу!

БЕОГРАД – Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је у петак да се политика Србије по питању кризе у Украјини није променила и апеловао на председнике Русије и Украјине, Владимира Путина и Петра Порошенка да уложе максималне напоре ка мирном решењу кризе у Украјини.
Лавров и Дачић (Фото: МСП)

Лавров и Дачић (Фото: МСП)

„Ми желимо да се криза у Украјини реши мирним путем. Русија и Украјина су наши пријатељи”, рекао је Дачић на редовној месечној конференцији за новинаре у Министарству спољних послова. Дачић је навео да Србија поштује и подржава територијални интегритет Украјине, а да, са друге стране, Србија сматра, на основу свог искуства, да само дијалог може да доведе до трајног решења. Додао је да је Србија спремна да, као држава која је блиска и са Украјином и са Русијом и са Бриселом и са Вашингтоном, максимално помогне и да ће то и чинити кроз председавање Организацији за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) током 2015. године.
Прочитајте још:Мило Ђукановић изгубио Подгорицу!?Путин: Русија је заштитила братску Србију!Вучићев говор мржње!?
„Србија не може да санкционише веће и јаче од себе”, подвукао је Дачић и поновио да ће Србија водити рачуна о својим државним и националним интересима. „Наравно, желимо да идемо ка Европској унији. Деликатност наше позиције је веома јасна. Ми имамо економски интерес, немамо алтернативу том економском интересу. Ми бисмо могли да размишљамо о одустајању од Јужног тога када бисмо имали алтернативу, али још нисам чуо да је неко понудио алтернативу”, поручио је Дачић. Говорећи о очекиваном председавању Србије ОЕБС, министар је навео да је Србија 15. јула у Бечу представила свој план председавања тој организацији и да постаје све јасније колико ће то бити тежак посао имајући у виду ситуацију у Украјини, али у другим кризним подручјима. „Сигурно да ће бити потребно много политичке мудрости да Србија успе да обави свој посао тако да ОЕБС заиста функционише”, закључио је Дачић. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА