Најновије

Не постоји заштита: Новом врстом вируса угрожени мобилни, картице, мишеви...

Врхунски рачунарски стручњаци открили су до сада непознат сигурносни пропуст у свим УСБ уређајима који се може искористити за нову врсту напада на компјутере, против којег не постоји никаква заштита.
Фото: Гардијан

Фото: Гардијан

Сви УСБ контролори користе се стандардним микрочиповима који управљају преносом података и напајања путем УСБ-а, али те микрочипове могуће је репрограмирати и на њих поставити злонамерне програме, јер на себи не садрже никакве сигурносне мере. Карстен Нохл, водећи стручњак берлинске твртке СР Лабс, која се бави откривање сигурносних пропуста на мобилним уређајима, открио је како је његов тим успео заразити чипове на УСБ меморији  стиковима и мобилним телефонима. Једном када се такав уређај споји на компјутер, специјализовани вирус може записивати све што се типка на њему, шпијунирати све комуникације и уништити податке. Заражени уређај потом може проширити заразу на све друге уређаје који користе УСБ, попут миша, тастатуре, звучника, принтера... Компјутери су беспомоћни пред оваквим вирусима јер сви антивирусни програми претражују само меморију компјутера и стикова, а не њихове микрочипове. Следеће недеље Нохл ће у Лас Вегасу одржати презентацију "Лош УСБ - кад помагала постану зла". Нохл је напоменуо како га не би изненадило ако обавештајне службе, попут ЦИА-е и НСА, већ знају за овај сигурносни пропуст и користе га за нападе у сајбер-ратовању.
Прочитајте још:Шиптарски кољач Мухаџери прети Србима у Косовској Митровици!(ВИДЕО) Шокантно: Израелци на митингу певали песму о убијању палестинске деце
Извор: Хабер ба.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА