Најновије

Вуди Ален: Немам пријатеље црнце, али ни белце

ЊУJOРK - Oптужен да у своjим филмовима нема црних глумаца, прослављени амерички редитељ Вуди Aлен одговара своjим познатим, саркастичним хумором.
Вуди Ален (Фото: esquire.com)

Вуди Ален (Фото: esquire.com)

На питање новинара "Њуjорк обсервера" да ли намерава да у будућности ради са неком глумицом попут Ваjолом Деjвис, Aлен jе узвратио: "Само ако будем написао причу коjа jоj пристаjе. Људи се не ангажуjу због расе, већ зато што одговараjу за одређену улогу". "Идеjа да намерно не радим са црним глумцима jе глупа. Раса, приjатељи, то за мене ништа не значи. Jедино jе битно да уметник одговара улози", обjаснио jе 78-годишњи редитељ и оскаровац. Премда jе близак са редитељем Спаjком Лиjем, Aлен прецизира: "Сприjатељио сам се са Спаjком Лиjем. Не дружимо се, али jа се и тако ни са ким не дружим. Немам ни црне, ни беле приjатеље".
Прочитајте још:Александар Солжењицин: Говор упућен Украјинцима и Белорусима
Да се у Aленовим филмовима могу ипак наћи обоjени глумци, доказао jе саjт Пуре Пеопле коjи цитира три, додуше ретка, изузетка: Чивител Eџиофор у филму "Mелинда и Mелинда" (2005), фреида Пинто у филму "Упознаћеш високог, црног мушкарца" и Џозефина Беjкер у филму "Поноћ у Паризу". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА