Најновије

Паровић: Спрема се озбиљна безбедоносна криза на Балкану

НОВИ САД - У претходних десетак дана се на свега неколико километара од границе са Србијом десило неколико терористичких аката који јасно указују да се спрема озбиљна безбедносна криза на Балкану, упозорава Мирослав Паровић, председник Треће Србије.
Мирослав Паровић - председник Треће Србије (Фото: trecasrbija.rs)

Мирослав Паровић - председник Треће Србије (Фото: trecasrbija.rs)

Исламски терористи су у Зворнику убили једног српског полицајца, албански терористи су у Куманову убили три, а ранили још 15 македноских полицајаца. Не треба бити велики стручњак за питања безбедности да би се закључило да је Србија највероватнија следећа мета директних терористичких аката, стоји у изјави достављеној медијима. Такође, не сме се пренабрегнити ни чињеница да и у Зворнику и у Куманову живи велики број наших сународника, тако да и та чињеница иде у прилог томе да се слободно може закључити да је Србија као матична држава српског народа већ нападнута од стране исламских и албанских терориста, каже Паровић. Треба истаћи и чињеницу да је нападом албанских терориста у Куманову пресечен транзит који преко Србије иде ка Грчкој, јер је затворен аутопут код овог града. Затварање пута доноси директне економске штете за Србију, али много више, инциденти на траси европског коридора 10 смањују могућност да овај коридор постане један од најважнијих транзитних праваца којим ће се луке у Грчкој повезати са остатком Европе. Такође, овај правац је уједно највероватнији и најлогичнији правац којим ће се водити гасовод од Босфора до Средње Европе (тзв. Турски ток), што отвара сумње да су најновији терористички акти у Македонији управо и усмерени у правцу рушења овог пројекта, истиче председник Треће Србије. Због свега овога, сматрам да је неопходно да у најкраћем могућем року државни врх Србије позове на разговор све релевантне политичке и друштвене организације у нашој земљи са циљем формирања консензуса о превазилажењу безбедносних изазова у којима се Србија нашла. Само најшири друштвени и политички договор ће нам омогућити да у овом тешком времену нађемо најбоље решење и избегнемо судбину коју смо доживели у току ратова у двадесетом веку. Ми више немамо луксуз погрешне процене нити погрешних одлука, поручује Паровић.
Прочитајте још:Вођа ОВК Фадил Фејзулаи је жив – само је рањен!Вучић: Постоје информације да се спремају инциденти на Косову!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА