Најновије

Срби учествовали на прослави независности Јужне Осетије

ЈУЖНА ОСЕТИЈА - Са руководством и народом Републике Јужне Осетије - на свечаностима којима је обележена годишњица „петодневног рата” од 8. 8. 2008. у којем су Русија и Јужна Осетија разбиле покушај САД и Сакашвилијевог режима да репризом „Олује” ликвидира Јужну Осетију као некад Српску Крајину, уз угледне госте из Русије, Абхазије, Придњестровља, Доњецке и Луганске Републике - први пут су били и гости из Србије и Републике Српске.
Срби у Јужној Осетији (Фото: Факти.орг)

Срби у Јужној Осетији (Фото: Факти.орг)

Из Србије, наравно, није било државних званичника, јер се наше власти због „пријатеља” из НАТО-а нису усудиле да признају независност братског православног осетинског народа, али су образ Србије достојно бранили командант одбране Кошара, потпредседник Покрета за Србију и члан Председништва Свесрпског Народног фронта пуковник Љубинко Ђурковић, војно-политички коментатор ”Политике” Мирослав Лазански и политички аналитичар Драгана Трифковић, уз велику помоћ нашег брата, добровољца и аутора више књига о српским солободилачким ратовима 90-их Олега Валецког.
Прочитајте још:Кери и Бајден надиграли Путина!?
Српски представници су учествовали у одавању поште погинулима у рату 2008, као и у централној комеморативној манифестацији одржаној испред парламента у Цхинвалу, главном граду Јужне Осетије, са почетком у 23.35 увече, тачно у време почетка грузијско-америчке агресије. Током боравка у Цхинвалу, пуковник Ђурковић и Драгана Трифковић имали су низ сусрета, од којих је најзначајнији разговор са министром одбране Републике Јужне Осетије Валеријем Јахновецом, док је Мирослав Лазански добио интервју председника Тибилова за лист „Политика”. Гости из Србије примљени су у братској Јужној Осетији са великом радошћу и поштовањем. Извор: Факти.Орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА