Најновије

Крајем месеца нова чистка у СНС

ВРАЊЕ, ЛЕСКОВАЦ, ПИРОТ - Међу 31 одбором које је Извршни орган Српске напредне странке недавно распустио, нашло се и шест из Јабланичког и Пчињског, те један из Пиротског округа.
Српска напредна странка (Фото: СНС)

Српска напредна странка (Фото: СНС)

Напредњаци тврде да је реч о „завођењу реда“ и решавању „техничких питања“, мада се незванично спекулише да су одбори кажњени због - бахатости и неозбиљности! Образлажући одлуку Извршног одбора СНС, Радомир Николић је навео како су „многи помислили да треба да промене власт, скину са функција неке људе и наставе да раде онако како су радили пре њих“...- То је за нас недопустиво. Ово је други талас промена у одборима, а трећи се очекује крајем августа - најавио је председник ИО, Радомир Николић.У Пчињскм округу распуштени су одбори у Сурдулици, Бујановцу и Босилеграду. Један од два повереника врањског Градског одбора, Горан Николић, не види ништа лоше у овој одлуци и сматра да је то једини начин да се заведе ред...- Одбор у Босилеграду, један од најмлађих, формиран је у предизборној кампањи и, колико ја знам, није било већих проблема, али очигледно нису испуњена очекивања. Слична ситуација је и у Бујановцу, док је у Сурдулици реч о техничком питању, о чему сведочи одлука главног одбора да досадашни председник општинског одбора у Бујановцу Бобан Петровић буде именован за повереника, као и Ненад Митровић у Бујановцу - објашњава повереник Николић.
Прочитајте још:Савети за данас: Избегавати сунце, узимати течност и лагану хрануКлинтонова напала Обаму: Обама је крив за исламски екстремизам!
Неки напредњаци, ипак, не деле његово мишљење и тврде да је требало да одбори у Босилеграду и Сурдулици буду распуштени одмах после избора на којима су доживели фијаско: прве је победио ДСС, а друге СПС.Функционери напредњака са подручја Јабланичког округа углавном нису желели да коментаришу распуштања одбора ове странке у Власотинцу, Бојнику и Црној Трави. Ради се о општинама у којима нису остварени сјајни изборни резултати, али су - преласком одборника других странка у њихове редове - напредњаци ипак преузели вршење локалне власти.У Власотинцу, њихова листа је освојила пет од 45 мандата. СНС је, у међувремену, ојачао редове тако што им је колективно приступила група привредника са седам мандата у локалном парламенту, што је напредњацима омогућило челне позиције у вршењу локалне власти, али им је донело и поделе на старе и новопридошле чланове. Председник распуштеног Општинског одбора, Драган Спасић, кажу, константно је био незадовољан утицајем странке на одлуке које се доносе у згради општине...Само дан наком распуштања Општинског одбора, за повереника је именован Ненад Стојковић из групе „Привредници Власотинца“, што се у јавности тумачи као превага новопридошле групације, из које долази и актуелни председник општине, Зоран Тодоровић. Извор: Веечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА