Најновије

У част Бате Стојковића: Отворена "Батина кафана"

Синоћ на отварању манифестације, у биоскопу у Врњачкој Бањи представу "Кабаре - добра стара времена" извело је београдско Позориште на Теразијама.
Кафана у част великана (Фото: ЈуТјуб)

Кафана у част великана (Фото: ЈуТјуб)

На отварању манифестације, глумцима Мири Бањац и Милану Михаиловићу - Цацију, уручени су дукати са ликом Бате Стојковића. Мира Бањац рекла да је Бата Стојковић један посебан, и веома захтеван глумац, чак и у пријатељству. "Бата није много ширио пријатељства, и за његова пријатељства се морало радити! Али, када га зарадите, такву врсту човека, онда кажете себи, па ја у животу имам капитал”, напомињући да је Бата био човек великих уживања и хедониста у најбољем смислу речи. Милан Цаци Михаиловић каже да је његово дружење са Батом Стојковићем трајало свега три деценије. "Сретали смо се углавном у Атељеу 212, у заједничком позоришту, на пробама, сцени, бифеу, путовањима и гостовањима. Увек је било значајно и узбудљиво. Бата је био човек од којег се имало шта научити. Пре свега о етици у позоришту”, рекао је Михаиловић . Светла Цеца Бојковић истакла је да се са Батом дружила деценијама и да су били добри пријатељи. "Играли смо у доста телевизијских серија, али никада нисмо били директни партнери. Представу “Аудијенција и берлисаж” играли смо десет година заједно, али ни ту нисмо имали заједничку сцену. Једину заједничку сцену имали смо у филму “Пас који је волео возове”," каже Бојковић.
Прочитајте још:Лудило не престаје: На прослави крштења хтео да обљуби детеБондстил мета шиптарских терориста?
Данас у Врњачкој Бањи почење да ради и „Батина кафана“ у ресторану „Кафански столњак“, а на менију су храна и пиће које је волео познати глумац. Манифестација „Дани Данила-Бате Стојковића“ траје до 13. августа, представе ће још играти и аматерска позоришта из Горњег Милановца и Алексинца. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА