Најновије

Санкциjе Русиjи могу да подигну цене жита

ЛOНДOН - Увођење санкциjа Русиjи због украjинске кризе "вероватно ће подићи цене жита у 2015", писе данас британски лист Деjли телеграф.
Санкције дижу цену (Фото: Guyanatimesgy.com)

Санкције дижу цену (Фото: Guyanatimesgy.com)

"Санкциjе наметнуте руским банкама вероватно ће подићи цене жита идуће године, jер ће руским пољопривредницима бити тешко да прибаве средства за финансирање усева", наводи се у чланку, коjи jе за Деjли телеграф написао професор универзитета Лидс и лидер британског Глобалног програма за сигурност хране, Tим Бентон. "Навикли смо на изобиље хране и то по прихватљивим ценама. Kриза у Украjини, међутим, треба да служи као подсетник да сигурност хране у Британиjи не узимамо здраво за готово", наводи Бентон.
Прочитајте још:Лазански из Јужне Осетије: Све знају о Србији!Фитнес-инструкторка из Београда: Тијанин убица ме напао на Ади!
Русиjа jе прошле недеље забранила увоз хране из EУ, СAД и Aустралиjе. "Tакви догађаjи подсећаjу нас да међународна трговина храном стоjи на климавим ногама. Прошле недеље, Национална пољопривредна униjа истакла jе да би, уколико дође до већих проблема у међународноj трговини, Британиjа могла бити угрожена, будући да ми производимо свега око 62 одсто хране коjу конзумирамо", упозорава Бентон. Извор: Танјуг  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА