Најновије

СТЕФАНОВИЋ: Полицији рок од три месеца, иначе - смене

НОВИ ПАЗАР - Свим полицијским управама у Србији дато је три месеца да испуне конкретне задатке или ће, у супротном, одговорни бити смењени, рекао је министар полиције.
Небојша Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Небојша Стефановић (Фото: ЈуТјуб)

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је после данашњег састанка с челницима ПУ Нови Пазар истакао да полиције у свим градовима Србије очекује сузбијање трговине наркотицима, шверца цигарета, смањење броја свих кривичних дела, као и решавање нерасветљених убистава или покушаја убистава. "Све полицијске управе у Србији имаће задатак да у наредна три месеца дају свој максимум. Након тога правимо пресек, анализирамо шта је учињено и где још постоје проблеми и ко су одговорни за пропусте. Они који буду радили добро биће унапређени, а они чији резултати не буду адекватни, треба сами да се склоне или ће бити смењени", рекао је Стефановић.
Не пропустите:Стефановић: Прегледали смо све „кантримене“
Министар полиције оценио је да је безбедносна ситуација у Новом Пазару "сложена, али стабилна", а да би потенцијални проблем могли да направе људи који се враћају с ратишта у иностранству. "То није карактеристика само Новог Пазара, али је то један од безбедносних ризика јер ти људи када се врате могу постати претња по безбедност. Србија има озбиљне безбедносне службе које се баве тим проблемом и нећемо дозволити да он ескалира. У овом тренутку нема екстремних изазова, али ћемо наставити да пратимо ситуацију", изјавио је Стефановић. Министар је додао и да од новопазарске полиције очекује већи ангажман на спречавању уласка илегалних имиграната на територију Србије с Косова, сузбијање трговине наркотицима и шверца акцизне робе. Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА