Најновије

ДС: Вратите пуну помоћ породиљама и трудницама

БEOГРAД- Врхунац jе лицемерjа и покушаj убирања jефтиних политичких поена да они коjи су укинули помоћ трудницама и породиљама сада оптужуjу бившу власт како ниjе водила рачуна о нашим суграђанкама, jер jе реч о потпуноj неистини, саопштио jе данас Градски одбор Демократске странке у Београду, поводом исплате свих заосталих дугова према трудницама.
Демократска странка (ДС лого)

Демократска странка (ДС лого)

Градски одбор ДС jе позвао градску управу да поново врати помоћ трудницама и породиљама у пуном обиму "баш као што jе то радила и бивша власт Демократске странке пре него што jе принудно веће започело са управљањем главним градом". "И не само то, већ вас позивамо да вратите сва социjална давања коjа jе нова градска власт укинула... Помоћ наjугрожениjим пензионерима, стипендиjе талентованим ученицима и студентима", навео jе градски одбор ДС. Градска управа саопштила jе данас да jе Град Београд исплатио трудницама све доспеле обавезе, као и заостале дугове бивше власти коjи су укупно износили 255 милиона динара.
Прочитајте још: Соломонска острва признала независност Косова
Kако се наводи у саопштењу, Град Београд jе jуче, уплатом од 71.205.582 динара, извршио све доспеле обавезе према трудницама за прошлу и ову годину. На име обавеза према трудницама, од формирања Привременог већа у новембру 2013. године до данас, актуелна градска власт исплатила jе 469.921.776 динара, од чега су 255 милиона динара дуговања претходне власти. Градска власт jе, како jе рекла помоћница градоначелника за друштвене делатности Ирена Вуjовић, у протеклом периоду редовно извршавала обавезе према трудницама, и поред тога плаћала дугове бивше власти из 2013. године. "Oваква политика само потврђуjе да jе садашња градска власт одговорна према трудницама и да им за разлику од претходне не дугуjе ни динар. За разлику од претходне власти исплаћуjемо своjе обавезе, не обећавамо оно што не можемо да платимо и не дугуjемо трудницама месецима", закључила jе Вуjовић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА