Најновије

Како профитирати од руских санкција ЕУ?

НОВИ САД - Док је за земље којима је Русија увела прехрамбени ембарго судбина многих произвођача доведена у питање, Србији се отварају нове перспективе. Питање је како их на најбољи начин искористити.
Санкције примарно погађају исток Европе. Фото: Securityobserver.org

Санкције примарно погађају исток Европе. Фото: Securityobserver.org

У новокнежевачкој компанији Алева интензивно договарају модалитете додатног извоза производа на руско тржиште, јер је Русија одлучила да произвођачи из Европске Уније, САД, Канаде, Норвешке и Аустралије испадну из тржишне утакмице. Пред Алеву, чији су производи добро познати руским купцима, нове могућности постављају и нове велике задатке. Док у Алеви договарају повећане испоруке робе за руско тржиште, живинари наилазе на проблеме. Како кажу, потенцијала и капацитета би могло бити, али времена за реализацију повећане производње нема. Проблематичне су и кланице и хладњаче и модалитети транспорта. Руске санкције светским извозничким велесилама могу покренути домаћу прехрамбену индустрију и отворити јој нове перспективе. Међутим, сада су пред њима велики изазови, јер је руско тржиште строго и захтевно.
Повезано:Извоз меса у Русију је велика шанса за српску привреду!Хрвати очајни због санкција љути и на Србију: Срби нам га „метнули“!
Економски аналитичар Драган Илић за РТВ каже да се ова шанса не би смела пропустити. Он верује да ће статистика убрзо регистровати увећање извоза прехрамбених производа у Русију. Ово јесте прилика да се у Руској Федерацији добро позиционирамо, али друга тржишта у светлу актуелне ситуације не смемо занемарити поготово не тржиште ЕУ јер у економији увек треба размишљати стратешки и на дуге стазе, поручио је Илић. Извор: РТВ.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА