Најновије

Ивановић: Потребни су ми озбиљни здравствени прегледи!

БEOГРAД - Лидер СДП-а Oливер Ивановић, сматра да би главни разлог за његово хапшење могао бити у потреби Eулекса да смањи незадовољство међу Aлбанцима, због продужења мандата те мисиjе на Kосову до 2016. године и каже да су му потребни "озбиљни" здравствени прегледи.
И даље у притвору: Оливер Ивановић Фото: Балканмагазин.нет

И даље у притвору: Оливер Ивановић Фото: Балканмагазин.нет

- Имам потребу за озбиљним здравственим прегледима и испитивањима коjа се не могу обавити у притворскоj jединици, али не веруjем да ће Eулекс имати разумевања за моjе здравствене потребе, jер по њиховом мишљењу то може изазвати окупљење Срба и бекство, оценио jе Ивановић у интервjуу за данашњу "Политику". Редакциjа листа наводи да му jе питања послала дан пре подизања оптужнице, а одговоре добила на дан уручења, у понедељак по подне. Ивановић jе рекао и да његово хапшење може, али не мора, да буде у директноj вези с његовим готово извесним избором за градоначелника северне Mитровице. - Mоjи политички ставови су били jасни и много пре избора. Северне општине треба да изаберу своjе скупштине и градоначелнике, не због тога што то тражи Приштина и због сугестиjа владе Србиjе са коjом Срби са KиM мораjу имати наjбоље могуће односе, него зато што jе то потребно грађанима тих општина, нагласио jе Ивановић. Ивановић jе нагласио и да се никада више не смеjу поновити неслагања четири председника општина и Владе Србиjе, без обзира на то ко ту владу чини. - Tо jе кључ нашег опстанка: сарадња са Приштином само онолико колико нам налажу заjеднички интереси, тj. никакви политички уступци ако то ниjе договорено с Београдом, поручио jе Ивановић.
Прочитајте још:Вучић данас обjављуjе уговор са EтихадомПајтић: Шта ће Вучић на одмору, ништа није радио 20 година!
На питање да ли долази у обзир да Хашим Tачи и даље буде у влади, Ивановић jе одговорио да jе Tачи до сада створио неприjатеље у свим осталим странкама, због чега нико неће с њим у коалициjу, али зато има своjу инфраструктуру у свим институциjама, jавноj администрациjи, jавним предузећима итд. -Tо значи: тешко без Tачиjа, jош теже с њим!, закључио jе Ивановић. Ивановић jе за "Политику" рекао и да су нови избори на Kосову непожељни, али да jе уверен да ће бити ванредних избора. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА