Најновије

БРИСЕЛ УПОЗОРИО МОСКВУ: Путине, не смеш да уђеш у Украјину!

БРИСЕЛ - Више шефова дипломатија земаља ЕУ, окупљених на састанку у Бриселу, упозорило је данас Русију да не упућује трупе на украјинску територију, после информација да је руски војни конвој прешао гранични прелаз који контролишу сепаратисти на истоку Украјине.
Упозорење Москви из Брисела (Фото: europeancaravanforlegality.eu)

Упозорење Москви из Брисела (Фото: europeancaravanforlegality.eu)

- Забринут сам информацијама (о уласку блиндираних руских возила на украјинску територију)... ако има руских војних возила или особља у Украјини, они треба одмах да се повуку или ће последице бити веома озбиљне - рекао је британски министар спољних послова Филип Хамонд. - Та ситуација је потенцијално веома опасна - додао је Хамонд у Бриселу, где се одржава ванредан састанак шефова дипломатија ЕУ, поводом ситуације у Ираку и Украјини. Његов шведски колега Карл Билт оценио је да се ради о "озбиљном кршењу међународног права", а дански министар Мартин Лидергард изразио је "дубоку забринутост због понашања Русије последњх месеци, али и последњих сати".
Прочитајте још:Путин и Барозо размотрили односе Русије и Европе, договорене и консултације са Порошенком о Украјини и гасуОво су сви Порошенкови фашисти
- Руске власти треба да знају да су и ЕУ и САД веома посвећене припремању одговора на било коју врсту агресије Русије - додао је Лидергард. Украјинске власти истовремено су потврдиле да су приметиле улазак руског војног конвоја на своју територију, како су претходно известили британски новинари на терену.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА