Најновије

Пет килограма за три дана? Немогуће!

Першун, биљка коју користимо као зачин, има магичне моћи. Његова количина у јелима је увек мала, зато није довољна да покрене излучивање нагомилане течности из тела. Амерички лекар, Џон Р. Кристофер важио је за доброг познаваоца биљних лекова. Често је својим пацијентима саветовао першун као лек за бубрежне болести.
Извор здравља, фото: Кулинарка.нет

Извор здравља, фото: Кулинарка.нет

Першун је одличан савезник у борби против уринарних проблема, бубрежних обољења и јак диуретик. Као лек може се користити корен и листови першуна. Постоји много рецепата за припрему чаја од першуна, а читатељка портала Аура.ба је испричала: Першун је чудо. У четвртак сам имала 72 кг, а два дана после, пет килограма мање. Не ради се о килограмима сала, него о нагомиланој течности која је напустила моје тело. Осећам се супер лагано. (Рамиза Терзимехић, 39). Рамизин рецепт је сасвим једноставан. У кључалу воду (око литар) додајте 5 великих кашика исецканог першуна. Течност пустите да одстоји око двадесетак минута, након тога чај можете процедити или пити заједно са исецканим першуном.
Интересантно:Нова хит дијета за којом жене луде изазива рак!Мркоњић држи „љубавну дијету“ВИКЕНД ДИЈЕТА: За два дана бићете два килограма лакши!
– За чај од першуна сам се одлучила због проблема са бубрезима. Сви саветују увин чај код ових тегоба. Од увиног чаја сам осетила побољшање, али течност је остајала у телу. Одлучила сам увин чај заменити са першуновим, те тако дошла до својих резултата. Сада сама сушим першун који намеравам користити убудуће – поверила је Рамиза свој рецепт босанском порталу Аура. Излучивање течности из организма је веома важно. С урином избацујемо отрове, бактерије и друге штетне твари. За першун је научно доказано да је одличан диуретик, уз то је и јак антиоксидант. Конзумирање чаја од першуна је препоручљиво, али никако не смете претеривати с овим чајем. Конзумирање нека не буде више од литре чаја на дан.
Першун је биљка која је од античких времена присутна као лек. Њему су приписивали магичне моћи, у старом Риму се веровало, да грицкање листића першуна побољшава перцепцију и интелектуалне способности. Данас се ова биљка користи само као зачин, а добро упућени је користе као лек.
Извор: Магазин.ба

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА