Најновије

Москва спремна да дозволи међународну инспекцију нуклеарних постројења на Криму

МОСКВА – Москва је спремна да дозволи Међународној агенцији за атомску енергију (ИАЕА) да обави инспекцију нуклеарних постројења на Криму, саопштило је данас руско министарство иностраних послова.
Инспекција може да дође на Крим (Фото: google.ru/maps)

Инспекција може да дође на Крим (Фото: google.ru/maps)

На основу резултата кримског референдума од 16. марта ове године, Крим и град Севастопољ су се придружили Руској федерацији и чине њен интегрални део. Поступајући у границама своје јурисдикције, Руска федерација је преузела пуну одговорност за нуклеарна постројења на новој територији, стоји у саопштењу Министарства које преноси Итар-Тас.
Прочитајте још:(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Разбијена колона оклопних возила украјинске војскеАндреја Пејић: Тата, молим те, опрости ми за све моје грехе!
Истиче се да су од 20. марта ове године споразум од 21. фебруара 1985. између тадашњег ШСР-а и ИАЕА, као и протокол од 22. марта 2000. на снази на целој територији Кримске Републике и града Севастопоља. Напомиње се како је Русија спремна да пружи ИАЕА све услове да испита постројења на поменутим територијама. Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА