Најновије

Љајић: Држава да реагује због српских добровољаца

Министар трговине, туризма и телекомуникација и председник Социјалдемократске партије Србије (СДП) Расим Љајић изјавио је да држава мора да реагује на чињеницу да се неки њени грађани прикључују војним и паравојним формацијама и учествују у сукобима по свету.
Србија доноси закон о плаћеницима (фото Јутјуб)

Србија доноси закон о плаћеницима (фото Јутјуб)

- Не може да се дозволи да се од ратовања прави легитимно занимање - рекао је у интервјуу за “Политику” председник СДП, која је пре неколико година покренула иницијативу да се измени Кривични законик тако што би се у њега увеле одредбе о кажњавању оних који одлазе на ратишта у свету, али и оних који посредују у томе, што је, како наводи београдски лист, подржао премијер Александар Вучић. Љајић је подсетио да је СДП те измене предложила када су у Санџак почела да се враћају прва тела људи који су из тог краја отишли на ратиште у Сирији. - Нико још није утврдио тачан број људи који су се тамо борили. Дакле, ми смо ту иницијативу покренули за време прошле владе и онда су почели да ми преко Фејсбука прете људи који су били на том ратишту. Свакако желим да напоменем да овај наш предлог нема ни етнички ни територијални предзнак - истакао је он.
Повезано:Александар Кравченко: У Новорусији нема српских плаћеника!Командант Четничког покрета Вучићу и Николићу: Слободно ме ухапсите када се вратим, ми за месец-два побеђујемоЉАЈИЋ: На јесен закон о кажњавању плаћеника!
Љајић је нагласио и да људи који се врате са светских ратишта представљају потенцијални безбедносни проблем, као и да могу да штете међународном положају саме Србије. - Не пише да је неко отишао под именом и презименом, него пише да је он држављанин Србије на овој или оној страни - рекао је Љајић. Извор: Политика, Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА