Најновије

Специјални суд за злочине над Србима у Хрватској?

Председник Документационог центра "Веритас" Саво Штрбац сматра да треба основати специјални суд за Хрватску који би процесуирао ратне злочине над Србима.
Погром Срба у "Олуји" 1995. (Фото: архива)

Погром Срба у "Олуји" 1995. (Фото: архива)

"Зрело је време за покретање иницијативе за такав суд, као што је основан Специјални суд за ратне злочине припадника тзв. ОВК на Косову и Метохији", рекао је Штрбац јагодинској телевизији "Палма плус". Садашња суђења Хрватима за ратне злочине над Србима по хрватшком правосуђу су "фарса и изругивање жртвама, а не суђење", оценио је Штрбац. Штрбац је истакао да је од "до сада 3.600 процесуираних особа у Хрватској за ратне злочине на територији те државе, само су 120 припаднцих хрватског народа, од којих је 40 осуђено на симболичне казне". Штрбац је оценио да су "оптужнице за ратне злочине, јавне и тајне, против Срба најперфиднији начин етничког чишћења". "Према списку из 1996.године, 21.500 Срба у Хрватској је оптужено за оружану побуну, да би касније већина њих била амнестирана, са образложењем, да се оптужнице поново могу активирати, уколико се пронађу неки нови докази", закључио је Штрбац.
Прочитајте још:Ђентилони: Избегличка криза претња по „душу Европе“EВО ОРИГИНАЛНОГ ПРЕДЛОГА: Организујте превоз aзилантима од Прешева до границе са ЕУИЗБОРИ У НАЈАВИ: Ко помаже Вучићу да распише изборе!?
Извор: Танјуг  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА