Најновије

Колико жене трпе због лепоте

Жене  заиста имају висок праг бола, бар када су у питању њихове омиљене, али изузетно неудобне ципеле са превисоким потпетицама. Британски научници су, наиме, прецизно израчунали да су даме у стању да, зарад моде и савршеног изгледа, чак 2 сата и 47 минута стрпљиво подносе жуљање, неудобност, умор, па чак и бол које осећају док ходају, играју, или стоје у ципелицама са штиклом вишом од 10 центиметара.
Спремне на све због лепоте (Фото: lespetitescharmeuses.com)

Спремне на све због лепоте (Фото: lespetitescharmeuses.com)

Ипак, међу њима има 67 одсто разумнијих и искуснијих, које пред излазак за који су се сатима дотеривале, у ташну убаце и пар лаких удобних ципелица или сандала са ниском петом. Тако ноћни провод могу мало да продуже и кући се врате лаког корака. Прибегавају даме и другим лукавствима - око 58 одсто користи силиконске јастучиће за пете, или носе искључиво ципеле са платформама. Истина, оне мало боље амортизују тежину тела, али стручњаци тврде да су и превисоке платформе погубне за кичму, јер је и у њима тешко одржавати равнотежу.
Прочитајте још:Украјинска војска напредује у региону Доњецка(ВИДЕО) Она најбоље тресе гузом у Великој Британији
Занимљив је податак да је чак две трећине дама спремно да изађе у сасвим новим, тек купљеним ципелама и готово три сата трпи „Танталове муке“ у њима. Наиме, само трећина жена нове ципеле прво неколико дана носе по кући, не би ли их мало „разгазиле“ и учиниле удобнијим. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА