Најновије

ОРБАН: НАТО ће имати војну мисију у Украјини – Мађарска у њој неће учествовати

Европски ратни воз може зауставити само Доналд Трамп, каже мађарски премијер.

НАТО ће послати војну мисију у Украјину, рекао је данас премијер Мађарске Виктор Орбан, уз коментар да Будимпешта неће учествовати у томе.

"Европски воз иде према рату. Остварили смо минимални циљ, договорио сам се са генералним секретаром НАТО-а да ће Мађарска 'изаћи из воза'. НАТО ће имати војну мисију у Украјини, али Мађарска у томе неће учествовати", изјавио је Орбан за радио-станицу "Кошута".

Према његовим речима, нико више не може да убеди "возача (тог ратног воза)" да "заустави воз". То би, како каже, могао да уради само бивши амерички председник Доналд Трамп, уколико се врати у Белу кућу.

Кључно питање украјинске кризе је да ли ће Украјина ући у НАТО и да ли ће над Севастопољем на Криму наставити да се вијори руска застава, објашњава Орбан.

"Питање је на крају да ли ће Украјина постати чланица НАТО-а или не – ово је рат око тога. Да ли ће изнад Севастопоља – луке у Црном мору – бити застава НАТО-а или застава Русије? Тај рат је о томе", истакао је мађарски премијер.

Руси, како каже, не желе да живе близу границе једне такве Украјине, која ће бити наоружана најновијим НАТО оружјем и војском.

Ипак, додаје да НАТО, иако жели да победи – то не може да уради, јер ће цена за победу бити превисока.

"Ситуација изгледа као да западни свет жели да победи Русију уз помоћ Немачке и под вођством Сједињених Држава. Мислим да нема наде да ће се то десити. А чак и ако успемо, што није нимало реално, мораћемо да платимо тако високу цену да се неће исплатити", нагласио је Орбан.

СКОТ РИТЕР: Сирском наређено да крене у контраофанзиву у Харковској области

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА