Најновије

Погођен конвој са избеглицама код Луганска, има жртава

ЛУГАНСК/ ДОЊЕЦК - Конвој аутобуса са избеглицама код источног украјинском граду Луганск погођен је данас ракетом проруских снага током размене ватре и има жртава, саопштио је портпарол украјинске војске.
Бесни рат (Фото: Новороссиа)

Бесни рат (Фото: Новороссиа)

"Проруске снаге су испалили ракете 'Град' на конвој избеглица из Луганска у близини области Хрјашчуватије и Новосвитливка (у близини Луганска) ... чекамо да чујемо колико је погинуло", рекао је портпарол украјинске војске за војне операције на истоку, пренела је агенција Ројтерс. Портпаролка самопроглашене Доњецке Народне Републике рекла је да нема било какве информације о том случају. Међутим, у дневном билтену проруских снага наводи се да су "сепаратисти" и украјинска војска разменили тешку артиљеријску ватру, док су аутобуси били на путу. Иначе, Украјинске снаге су током ноћи додатно потиснуле проруске снаге у борбама око града Доњецка, па су тако окружиле градић Горловку и преузели потпуну контролу над неким мањим местима у том региону, саопштила је данас украјинска војска. У саопштењу војске се наводе сумње да су проруске снаге током синоћњих борби јужно од Доњецка, у близини села Новокатеринивка, користиле моћни ракетни систем руске производње - "Ураган", што је први пут у току сукоба на истоку Украјине да је то оружје коришћено, пренео је Ројтерс. "Насеља Малаја Иванивка и Андријанивка су у потпуности очишћене од побуњеника. Насеље Алчевск је сада потпуно окружено, а Горловка блокирана", наводи се у саопштењу.
Прочитајте још:Украјинска војска напредује у региону ДоњецкаСледећи корак Москве: Забрана увоза страних аутомобила
Горловка, град са више од 230.000 становника који је од самог почетка конфликта под контролом проруских снага, има велики стратешки значај пошто се налази веома близу главног пута који повезује Доњецк и Луганск. Влада у Кијеву оптужује Русију да је омогућила стални прилив тенкова, ракетних система и оклопних возила проруским снагама на истоку Украјине, што званична Москва негира. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА