Најновије

Жељко Сертић нови министар привреде!

БЕОГРАД - Председник Владе Србије Александар Вучић предложио је данас председника Привредне коморе Србије Жељка Сертића за новог министра привреде.
Нови министар привреде: Жељко Сертић (Принтскрин: Плусонлајн.рс)

Нови министар привреде: Жељко Сертић (Принтскрин: Плусонлајн.рс)

Избор је пао на Сертића иако је Вучић имао на уму још неколико кандидата међу којима су, како се спекулисало, били и Игор Мировић, потпредседник СНС и бивши министар привреде и државне управе, Драгољуб Вукадиновић, председник „Металац групе“, и Мирољуб Алексић, власник „Алко групе“, у чијем су саставу и фабрика кондиторских производа „Пионир“, као и хотел „Извор“ у Аранђеловцу. Подстимо, Скупштина Србије констатовала је 4. августа оставку Душана Вујовића на функцију министра привреде и истог дана изабрала га за министра финансија. Вујовић је оставку поднео због именовања на функцију министра финансија, пошто је претходни министар финансија Лазар Крстић 12. јула поднео оставку, која му је у скупштини констатована три дана касније. Међутим, Вујовић ће обављати овлашћења министра привреде до избора новог и он није први који у Влади Србије обавља послове министра привреде и министра финансија.
Прочитајте још:КОСОВСКА МИТРОВИЦА: „Еулекс, одлази одавде“!ВУЧИЋ: Србија никада неће окренути леђа свом вековном пријатељу Русији!
После оставке Вујовића премијер Вучић имао је рок од две недеље да предложи новог министра. Наиме, према Закону о Влади, премијер је дужан да Народној скупштини предложи избор новог министра у року од 15 дана од престанка мандата претходног министра, а нови министар бира се већином гласова од укупног броја народних посланика. Законом о влади није прецизиран рок у којем би скупштина требало да изабере новог министра. Жељко Сертић, успешни привредник из Новог Сада и дипломирани менаџер, председник је Привредне коморе Србије од марта 2013. године. На ту позицију изабран је једногласно на Скупштини ПКС као једини кандидат, а предлози да се нађе на том месту стигли из више од 30 регионалних комора и удружења. Поводом избора на чело ПКС, Сертић је изјавио да Комора мора да буде лидер у заштити интереса српске привреде. Он је тада нагласио и да разуме проблеме привреде јер је и сам већ 25 година у привреди. Иначе, Жељко Сертић је рођен у Сечњу 1967. године, али се школовао у Новом Саду. Факултетску диплому стекао је на приватном Универзитету Унион у Београду.Власник је предузећа "Комрад" и стручњак за мала и средња предузећа Члан је СНС. Говори енглески језик. Члан је борда директора Еврокоморе, а био је проглашен и за најбољег менаџера југоисточне и средње Европе. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА