Најновије

СТРЕЛКОВ: Још не могу да потврдим да се на аеродрому Доњецка налазе и Албанци

ДОЊЕЦК - Украјински војни авиони почели су да надлећу Макејевку, град-сателит Доњецка. Чују се експлозије, али још нема података о жртвама и разарањима.
Стрелков у магацину оружја народне милиције, фото: RIA Novosti

Стрелков у магацину оружја народне милиције, фото: RIA Novosti

Настављена је битка између снага Доњецке републике и украјинске „казнене експедиције“ и око места обарања малезијског авиона. Поред осталог: и око села Стежковскоје и Расипноје поред којих су пали велики делови (пилотска кабина) Боинга 777.Од зоре туку хаубице, а чује се и пушчана паљба. Упркос свему, на друге, безбедније локације са остацима авиона стигла је група од 70 међународних експерата који воде истрагу.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Руси хоспитализовали расплаканог украјинског војникаПАНИКА У БРИСЕЛУ: НАТО сазива хитан самит због војне претње Русије!
Портпарол украјинског Савета за националну безбедности и одбрану, Андреј Лисјенко, објавио је да су снаге кијевске хунте заузеле два насеља поред Доњецка: Красногоровку и Старомихајловку. Министар одбране ДНР Игор Стрелков ово, међутим, није потврдио. Није потврдио ни да су у украјинском гарнизону који брани аеродром Доњецка и Албанц Додуше, није то ни демантовао: „Да, знам за то обавештајно сазнање, али још не могу да га потврдим“. Извор:

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА