Најновије

ФИФА забранила Барселони трансфере до 2016.године

Комисија за жалбе Светске фудбалске федерације (ФИФА) одбила је жалбу Барселоне на забрану трасфера тог каталонског клуба у наредна два прелазна рока због кршења правила које се односи на међународне трансфере и регистрацију играча млађих од 18 година.
Барси забрана до 2016.године (фото: Фифа.орг)

Барси забрана до 2016.године (фото: Фифа.орг)

Барселона тако у наредна два прелазна рока, почевши од јануара 2015. године, рока неће имати могућност да региструје нове играче. ФИФА је истраживала трансфере младих играча у Барселону, који су обављени између 2009. и 2013. године и установила је да су приликом довођења десеторице играча прекршена правила о заштити малолетника, те је изрекла казну.
Прочитајте још:(ВИДЕО) Голман убо премију из свог шеснаестерца!Партизан добија 90% новца!
Из каталонског клуба су још раније најавили да ће се жалити Суду за спортску арбитражу у Лозани (ЦАС), уколико жалба буде одбијена од стране Комисије ФИФА. Барселона је кажњена и са 450.000 швајцарских франака и дато јој је рок од 90 дана, почевши од 20. августа, да "регулише ситуацију која се тиче малолетних играча". Комисија ФИФА је такође потврдила и казну Фудбалском савезу Шпаније (РФЕФ), који ће морати да плати казну од 500.000 швајцарских франака и да у наредних година регулише већ постојећи систем трансфера малолетних играча. Трансфери малолетних играча могу да се реализују само ако се њихови родитељи доселе у земљу из "нефудбалских" разлога. Фудбалери између 16 и 18 година могу да играју у Европи ако се испуне одређени стандарди образовања и услова живота. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА