Најновије

Љајић: Одлазак на ратишта у друге земље ће бити кажњив законом!

БЕОГРАД - Потпредседник Владе Србије министар унутрашње и спољне трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић потврдио је данас да ће појава да држављани Србије ратују у другим земљама бити кажњива по домаћим законским прописима.
Расим Љајић (Фото: ЈуТјуб)

Расим Љајић (Фото: ЈуТјуб)

Љајић је у Јутарњем програму ТВ Пинк, говорећи о држављанима Србије, који ратују за неке друге мисије у појединим земљама као што су Ирак, Сирија и Украјина, рекао да се не зна њихов број, али да постоји проблем и да се мора реаговати. Према његовим речима, у два наврата је предложена промена кривичног закона, јер је важно да држава пошаље поруку да се то више неће толерисати. „Још се суочавамо са пострауматским стресним поремећајем, односно такозваним вијетнамским синдромом, после сукоба на простору бивше Југославије”, истакао је Љајић. Он је нагласио да држава има право да санкционише деловање које је против њених интереса. На питање новинара о почетку емитовања дигиталног и аналогног сигнала од 1. септембра, да би се процес дигитализације завршио до маја 2015. године, Љајић је одговорио да, уколико не буде непредвиђених великих препрека, „да смо готово пред самим циљем када говоримо о завршетку процеса дигитализације”.
Прочитајте још: ‘ОВО ЈЕ ПОРУКА АМЕРИЦИ’: Крволочни џихадисти пред камером одрубили главу отетом новинару
Љајић је најавио прелазну фазу која ће трајати шест месеци у којој ће моћи да се паралелно емитује и аналогни и дигитални сигнал. Он је додао да правилник предвиђа које зоне ће бити искључиване од марта, када буде потпуно дигитално емитовање и да је „званични рок 17. јун, али рачунамо да ћемо до маја све да завршимо”. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА