Најновије

У четвртак имала 72 килограма у суботу 67, ево и како

Першун, биљка коју користимо као зачин, има магичне моћи. Његова количина у јелима је увиек мала, зато није довољна да покрене излучивање нагомиланих течности у телу. Амерички доктор, Џон Р. Кристофер важио је за доброг познаваоца биљних лекова. Често је својим пацијентима саветовао першун као лек за бубрежне болести.
Ништа здравије од Першуна  (фото: Кулинарка.нет)

Ништа здравије од Першуна  (фото: Кулинарка.нет)

Першун је одличан савезник у борби против уринарних проблема, бубрежних оболења и јак диуретик. Као лек може се користити корен и листови першуна. Постоји много рецепата за припрему чаја од першуна, а читатељка портала Аура.ба је испричала: “Першун је чудо. У четвртак сам имала 72 кг, а два дана после пет килограма мање. Не ради се о килограмима сала, него о нагомиланој води која ја напустила моје тело. Осећам се супер лагано.” (Рамиза Терзимехић, 39). Рамизин рецепт је сасвим једноставан. У кључалу воду (око литар) додајте 5 великих кашика исецканог першуна. Воду пустите да одстоји око двадесетак минута, након тога чај можете процедити или пити заједно са исецканим першуном. - За чај од першуна сам се одлучила због проблема са бубрезима. Сви саветују увин чај код ових тегоба. Од увиног чаја сам осетила побољшање, али вода је остајала у телу. Одлучила сам да увин чај заменим са першуновим, и тако дошла до ових резултата. Сада сама сушим першун који намеравам да користим и убудуће – рекла је Рамиза.
Прочитајте још:УН: Украјинска војска убила 2000, а ранила 5000 цивила!(ВИДЕО) Он је анђео са горе Заглавак
Избацивање воде из организма је веома важно. Урином избацујемо отрове, бактерије и друге штетне ствари. За першун је научно доказано да је одличан диуретик, уз то је и јак антиоксиданс. Конзумирање чаја од першуна је препоручљиво, али никако не смете претеривати с овим чајем. Конзумирање нека не буде више од литар чаја на дан. Першун је биљка која је од античких времена присутна као лек. Њему су приписивали магичне моћи, у старом Риму се веровало, да грицкање листова першуна побољшава перцепцију и интелектуалне способности. Данас се ова биљка користи само као зачин, а добро упућени је користе и као лек. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА