Најновије

Цео дан певаш једну исту песму и то те нервира?

"И једно те исто, и једно те исто...", певао је Рамбо Амадеус, а и теби се сигурно десило да у БУС-у или негде у пролазу "покупиш" неку песму и онда не можеш цео дан да је избациш из главе. Ево како да је се отарасиш.
Фото: wall.alphacoders.com

Фото: wall.alphacoders.com

"Покушај да је пронађеш на јутјубу и одслушај је до краја", саветује др Џејмс Келарис, професор маркетинга на Универзитету у Синсинатију. Он се годинама бавио проучавањем феномена - зашто препознатљиве мелодије не можемо да избацимо из главе. Музика "заглављена" у нашем мозгу има и назив-"earworm" или "brainworm"(што би могло да се преведе као ушни црв или црв у мозгу), и често није лако ослободити је се. "Покушајте да је мало преправите, убаците коју нову реч, истумбајте редослед реченица, то некада помаже", саветује доктор. Он каже да пробате и са заменом - уместо те песме, почните да певате, најбоље наглас, неку другу. "Ако вас прогањају Битлси песмом 'Help', замените је песмом ''Let it be '. Или, ставите слушалице на уши и одврните нешто потпуно другачије - Моцарта, на пример или нешто што никада до сада нисте чули." Пробајте, можда стварно "ради".
Прочитајте још:УБРЗАЈТЕ СВОЈ КОМПЈУТЕР: 11 трикова да ваш рачунар ради као нов!(ВИДЕО) ГЕНИЈАЛНО: Жене ево како да вам груди стоје усправно!
Извор: Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА