Најновије

ЕУ загорчава живот Србима!

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Срби са севера Косова траже од Еулекса да тачно дефинише законе по којима ради, да не излази из својих овлашћења, да српски народ не доживљава као непријатеља, да не примењује двоструке аршине према Србима и Албанцима, да не кочи спровођење Бриселског споразума и да без разлога не заоштрава ситуацију на северу Косова.
Европа против Срба (илустрација РТВ)

Европа против Срба (илустрација РТВ)

Начин на који сада ради Еулекс, како се понаша и како се односи према Србима за нас је потпуно несхватљив и неприхватљив, све је то далеко од права и правде и више личи на пијацу. Ово за "Вести" истиче Драган Јаблановић, председник општине Лепосавић и члан Управљачког тима за спровођење Бриселског споразума. Он наглашава да је Еулекс тренутно недодирљив и да на северу Косова, кад су Срби у питању, може да ради шта хоће и хапси кога хоће. - Нико не зна по ком закону раде, некад се позивају на косовски, некада на француски, каткад на енглески или немачки, зависно одакле је судија, и увек се правдају неким споразумом у четири тачке потписаним у време Бориса Тадића чији нам садржај није познат. По њиховим "правилима" сваког у свако време могу да ухапсе, а да тек потом траже сведоке доказе. Сведоци су постали занимање на северу Косова и уопште на Косову, за паре може да се добије свакакво сведочење.
Прочитајте још:Kренуо у рат у Сириjу, ухапшен на аеродрому у ПриштиниЕво шта Европа тражи од Србије!
- Имају спискове више Срба које планирају да ухапсе, свако од нас може да буде мета и сви стрепе јер се никада не зна шта ће им пасти напамет. Некада хапсе Србе само да би имали паралелу јер су ухапсили и неке Албанце - објашњава Јаблановић. Он подсећа да Срби траже да исти закони владају за Србе и за Албанце. - Србе и за најбаналнија дела хапсе и држе у притвору, притварају их и када подигну оптужницу и када више не могу да утичу на сведоке, а Албанце пуштају из притвора или их држе у кућном притвору и кад почине најтежа кривична дела. Двоструке аршине више не можемо и нећемо трпети - додаје Јаблановић. Све ово је саопштено челницима Еулекса и Влади Србије. Разговори са Еулексом биће настављени данас, а ствари би требало да се рашчисте до 29. августа. Коначну одлуку о даљој (не)сарадњи с Еулексом донеће одборници све четири скупштине општина. Срби са севера верују да их Београд разуме и да их неће терати да попуштају у спровођењу Еовог безакоња. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА