Најновије

Снаге Новоросије отвориле нове фронтове око Мариупоља и боре се за излазак на Азовско море!

Данас су обновљене борбе око украјинског граничног прелаза „Успенка”. Такве борбе да је руски прелаз „Матвејев Курган” морао да буде затворен.
Новорусија (Новорусија.Су)

Новорусија (Новорусија.Су)

Међутим, ово за кијевску хунту није главна и највећа ратна главобоља. Наставља се контраофанзива на украјинске „окупационе снаге”. Северозападно од Амвросијевке – код села Кутејњиково – народна војска је уништила батерију украјинских вишецевних ракетних бацача „Град”. Почео је напад и на позиције Укров око Северодоњецка и Лутугина. Код Северодоњецка је јуришна бригада народне војске окружила украјинску 93-ћу механизовану бригаду. Северодоњецк и Лисичанск би могли да брзо буду ослобођени. Снаге Новоросије понудиле су украјинској 24-ој падобранској бригади – опкољеној код Дијакова – да се преда. А још су снаге Новоросије отвориле партизански фронт око Мариупоља, велике луке на Азовском мору и важног индустријског центра. Са мора су напале утврђени положај Укров код Обрива. И: успеле да на том месту заузму позиције за даље наступе.
Прочитајте још:Проруске снаге заузеле три града на истоку Украјине!ШВЕДСКА: Полиција на коњима газила демонстранте!Погледајте које земље су профитирале на санкцијама против СРЈ!
Герила ДНР се активирала и у Новоазовској и Тељмановској општини на југу Доњецке Републике. Позиције Укров су нападнуте и са мора и са копна. Углавном минобацачима. У суштини, Новоросија је почела борбу за излаз на Азовско море. Циљ је и преузимање контроле нас граничним прелазом „Новоазовск“. Уколико буду имали успеха, Доњецка Република ће у потпуности преузети контролу над својом границом са Русијом. Герилци су напали положаје украјинске „казнене експедиције” и код Славјанска и код насеља Деркулескоје. Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА