Најновије

БЛАМ: Меркелова извиждана у Шпанији

САНТЈАГО ДЕ КОМПОСТЕЛА – Немачка канцеларка Ангела Меркел и шпански премијер Маријано Рахој су препешачили шест километара пута који хиљаде ходочасника сваке године пређе до светишта у граду Сантјаго де Компостела на северозападу Шпаније, али их је на одредишту више стотина људи дочекало звиждуцима и повицима незадовољст
Шпанцима доста и Меркелове и ЕУ!

Шпанцима доста и Меркелове и ЕУ!

Меркелова је данас око 17,30 сати долетела из Кијева, где се јуче састала са председником Украјине Петром Порошенком, на аеродром у Сантјаго де Компостели, где ју је дочекао Рахој. Само пола сата касније они су кренули у ходочашће, а требало им је око сат времена да пређу шест километара дугу деоницу између села О Педроусо и Лавакоља. Меркелова, обучена у белу кошуљу и беле панталоне, и Рахој (59), који је носио фармерке и плаву кошуљу, разговарали су читаво време оштрог хода, док су их пратили телохранитељи.
Прочитајте још: Меркел: Ако Украјина буде хтела у Евроазијску Унију…
Кад су на крају пута стигли испред „Остала де лос Рејес Католикос”, хотела са пет звездица поред катедрале у Сантјаго де Компостели, тамо их је дочекало више стотина људи који су узвикивали пароле против оштрих мера штедње које се примењују у Шпанији, док су Меркеловој викали „напоље, напоље”. Поред тога, чули су се повици „врати се у Немачку”, док је једна жена рекла „Тежак је пут којим иду Шпанци, а не овај пут који си ти прешла.„ Ипак поред повика незадовољства међу окупљенима се могао чути и срамежљив аплауз. Немачка канцеларка се налази у дводневној посети граду Сантјаго де Компостела, где ће сутра са премијером Рахојем одржати конференцију за штампу, након чега ће посетити катедралу у том граду, где је наводно сахрањен Свети апостол Јаков. Хиљаде људи сваке године учествују у ходочашћу познатом као „Камино де Сантјаго”, који се одвија већ више од хиљаду година. Пут који ходочасници најчешће прелазе је дуг готово 800 километара, а води од француске стране Пиринеја све до Сантјаго де Компостеле.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА