Најновије

ДСС: Политика ДС је опасна и погубна по Србију

Покрајински одбор Демократске странке Србиjе (ДСС) сматра да jе политика Демократске странке (ДС), обjављена у десет тачака њеног програма за Воjводину, опасна и погубна по интересе Србиjе, изjавио jе председник воjвођанског одбора ДСС Mиленко Jованов.
Миленко Јованов ( фото: dsskikinda.com)

Миленко Јованов ( фото: dsskikinda.com)

Покраjински одбор ДСС-а позвао jе председника ДС-а Боjана Паjтића да обjасни „у коjи се тачно сегмент политике ‘српске Србиjе’ уклапаjу формирање воjвођанске полициjе, воjвођанског завода за статистику, као и остале тачке програма његове странке у вези са покраjином”. Jованов у писаноj изjави наводи да jе било само питање времена када ће ДС „показати да jе прича о томе да Србиjа мора наjпре да заштити своjе интересе само покушаj да се направи отклон од еврофанатичне политике коjу jе та странка инсталирала у Србиjи а коjа се, нажалост, води и данас и чиjи су резултати катастрофални за Србиjу”. ДСС тражи од Паjтића да обjасни и „где своjе место у ‘српскоj Србиjи’ налази његов Статут, коjи jе од Воjводине правио државу у држави и његова Декларациjа о заштити Воjводине, коjа jе заснована на тезама коjе имаjу за циљ да се избрише српски карактер Воjводине и пола века борбе Срба за уjедињење са Србиjом”. ДС jе своjим програмом за Воjводину „обjавила да ће, супротно последњим изjавама свог председника, наставити изградњу воjвођанског идентитета, чиме се бави већ неко време”, наводи Jованов. „Tа опасна политика, погубна по интересе истинске ‘српске Србиjе’, мора да доживи пораз како би се онемогућило даље идентитетско удаљавање Воjводине од Србиjе по већ виђеном црногорском сценариjу”, истакао jе Jованов.
Прочитајте још:„Зорана Михајловић вређа Војвођане“!Вучић је најсиромашнији у региону!
Председник Покраjинског одбора ДС Mирослав Васин представио jе програм те странке за Воjводину, коjи се састоjи од десет тачака, међу коjима су и залагања за оснивање полициjске управе за ту покраjину, посебна покраjинска пореска управа, као и подршка покретању поступка за измену Устава Србиjе. Извор: Факти

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА