Најновије

Вучић је најсиромашнији у региону!

БЕОГРАД - Премијер Србије Александар Вучић “најсиромашнији” је од свих својих колега у околним републикама. Он зарађује тек нешто више од 1.000 евра и осим стана од 30 квадрата нема ништа друго, ни штедњу нити аутомобил.
"Најсиромашнији" лидер региона: Вучић (фото Јутјуб)

"Најсиромашнији" лидер региона: Вучић (фото Јутјуб)

С друге стране, његова словеначка колегиница Аленка Братушек најплаћенија је премијерка у региону са зарадом од 4.712 евра месечно. Поред тога што има некретнине (кућа, земљиште, воћњак), она је и власница аутомобила “мерцедес” А класе из 2010. Међу плаћенијим у окружењу је и Зоран Милановић, који заради 2.689 евра. Нешто више од њега зарађује црногорски премијер Мило Ђукановић - 1.131 евро, али је незванична процена да је он можда и најимућнији од свих премијера бивших република СФРЈ, с обзиром на то да је, осим некретнина, власник предузећа “Капитал инвест”, 25 одсто предузећа “Универзитатс” и 50 одсто фирме “Глобал Монтенегро”. Када су у питању председници, Томислав Николић је међу “сиромашнијима”. Он зарађује најмање - 1.273 евра, али по непокретној имовини може да им парира. Николић поседује стан од 194 квадрата, као и њиве, воћњаке и пашњаке који се простиру око 14 хектара, штеди у банци, а има и два аутомобила: “ладу ниву” и “ауди А6”.
Прочитајте још:„Tурска спроводи експанзиjу на Балкан“!Мађари за Косово спремни!
Председник Хрватске Иво Јосиповић зарађује скоро три пута више од Николића - 3.249 евра, има стан, канцеларију, штедњу у банци од 300.000 евра. Црногорски председник Филип Вујановић има стан од 157 квадрата, део куће у Сутомору и скроман пословни простор од око 30 квадрата. Словеначки председник Борут Пахор живи у стану од 80 квадрата, наследио је трећину куће и вози “рено 4” стар 25година. Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА