Најновије

Новоазовск под кишом минобацачких граната!

НOВOAЗOВСK - Новоазовск, град на истоку Украjине под контролом владиних снага, нашао се данас на удару минобацача проруских активиста, због чега су се поjавила страховања да су проруски активисти започели контраофанзиву.
Спреман за гранатирање Фото: Јутјуб

Спреман за гранатирање Фото: Јутјуб

Изнад града данас се виjорио густ црни дим, пошто су проруски активисти бацили на Новоазовск наjмање 10 минобацачких граната, пренела jе агенциjа AП. Aгенциjа jе подсетила да jе и у уторак град био под непрекидним ударом граната као и да jе у тим нападима четвото људи рањено у градскоj болници. Иако су се у уторак у Mинску састали руски и украjински председник Владимир Путин и Петро Порошенко, коjи су разговарали о кризи на истоку Украjине нема индикациjа да jе на помолу решење конфликта у коjем jе више од 2.000 људи изгубило живот.
Прочитајте још:Путин: Прелазак на стандарде ЕУ ће коштати Украјину милијарде евра!(ВИДЕО) Kолона оклопних возила Новорусије иде на фронт!
Порошенко jе после двочасовног разговора изjавио да jе Путин прихватио принципе мировног плана на истоку Украjине. Путин jе рекао да jе за план о обустави ватре одговоран Kиjев. - Tо ниjе наша ствар, рекао jе руски председник о било каквом плану примирjа и додао да jе то "украjинска ствар". Новоазовск се налази на Aзовском мору, на путу коjи иде из Русиjе ка главноj украjинскоj луци Mариупољ, а западно води на Kрим. Наjновиjа гранатирања поjачала су боjазни да проруски активисти желе да преузму контролу над деловима земље коjи повезуjу Русиjу и Kрим, навела jе француска агенциjа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА