Најновије

Страни испоручиоци повећали цене меса за Русиjу

MOСKВA - Земље испоручиоци месних производа коjе нису обухваћене руским прехрамбеним санкциjама, повећаваjу цене месних производа.
Скупље за Русију (Фото: Theatlantic.com)

Скупље за Русију (Фото: Theatlantic.com)

У тим условима, стручњаци руског тржишта истичу неопходност убрзаног повећања сопствене производње. Kако jе Интерфаксу рекао руководилац извршног комитета Националног удружења за месо, Сергеj Jушин, од момента обjављивања ембарга извозне цене за свињетину и живину у Бразилу, коjи jе jедини озбиљан алтернативни испоручилац тих производа, осетно су порасле.
Прочитајте још:
Kонкретно, цене пилећих батака повећане су са 1,35-1,45 долара, на два до 2,2 долара за килограм. Свињетина jе поскупела у просеку 20 и више одсто, рекао jе Jушин. При томе, цена свињске jетре бразилских извозника jе, након обнављања права да месним производима снабдеваjу Русиjу, скочила више од два пута, а свињски jезик више од 50 одсто. Jушин jе додао да су се у таj процес укључили и белоруски снабдевачи живином. Цена белоруског пилета jе у последњих неколико дана порасла приближно осам до десет одсто. Jедино тржиште на ком су извозне цене остале стабилне jе тржиште говедине. Према Jушину, извозне цене коjе предлажу алтернативне земље испоручиоци не омогућаваjу увозницима да увезу производе у Русиjу и продаjу их са профитом, jер jе цена на руском тржишту тренутно нижа од светске. Према томе, док цене у Русиjи не порасту или док земље их извозници не снизе, пре свега за свињетину, тешко да ће бити нових куповина у потребном обиму, сматра Jушин. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА