Најновије

Басеску: Ако НАТО не помогне, војсци Украјине прети покољ!

БУКУРЕШТ – Председник Румуније Трајан Басеску изјавио је у петак да војсци Украјине прети „покољ”, ако је НАТО не подржи у неравноправној борби на истоку.
Басеску у страху за Украјинце (Фото: magyarhirlap.hu)

Басеску у страху за Украјинце (Фото: magyarhirlap.hu)

Басеску је на годишњем састанку румунске дипломатије рекао да „демократске земље треба да превазиђу фазу давања изјава о добрим намерама”. Дошло је време „да помогнемо украјинској демократији” и да „уколико желимо да дамо шансу украјинском народу, треба да поступамо исто као Руска Федерација”, оценио је Басеску. Басеску је рекао да, рационално гледано, Румунија није угрожена, али је указао да у зони Црног мора постоје замрзнути конфликти.
Прочитајте још: Лисов: Снимци које је показао НАТО су неозбиљни
Изразио је уверење да је циљ Русије да и украјински сукоб претвори у замрзнути конфликт како би више утицала на развој догађаја у Украјини. Басеску је оценио да треба поново размотрати санкције против Русије и додати нове санкције у финансијском, енергетском и војном сектору. Премијер Румуније Виктор Понта изјавио је данас на другом скупу да Румунија, као значајна земља источног крила НАТО и Европске уније, подржава Украјину, Молдавију и Грузију, а осуђује и санкционише интервенцију и подршку Руске Федерације сепаратистима. Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА