Најновије

Он је нови министар финансија

Посланици Скупштине Србије подржали су данас данас избор Душана Вујовића за новог министра финансија. Посланици су гласали прозивком.
Душан Вујовић изабран прозивком, премијер има 15 дана да предложи новог кандидата. Фото: ЈуТјуб

Душан Вујовић изабран прозивком, премијер има 15 дана да предложи новог кандидата. Фото: ЈуТјуб

Скупштина Србије данас је констатовала оставку Вујовића на позицију министра привреде, чиме му је престао мандат на тој функцији, а премијеру почео да тече рок да за 15 дана предложи новог кандидата. Према Закону о влади, премијер је дужан да Народној скупштини предложи избор новог министра у року од 15 дана од престанка мандата претходног министра, а нови министар бира се већином гласова од укупног броја народних посланика. Законом о влади није прецизиран рок у којем би скупштина требало да изабере новог министра. Вујовић је оставку поднео због именовања на функцију министра финансија, пошто је претходни министар финансија Лазар Крстић 12. јула поднео оставку, која му је у скупштини констатована три дана касније.
Повезано:КРСТИЋ: Договорио сам се са Вучићем да поднесем оставку„Крстићева оставка најобичнија фарса“Ово је Лазар Крстић написао у оставци премијеру Вучићу
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА