Најновије

Вучић позвао Израел и Палестину на прекид сукоба

Председник Владе Србије Александар Вучић изразио је данас, на састанку са амбасадорима више арапских земаља, уверење да ће се блискоисточна криза окончати мирним путем, као и да ће међународна заједница имати снаге да спречи хуманитарну катастрофу у области Газе.

Премијер Александар Вучић (фото Јутјуб)

Премијер Александар Вучић (фото Јутјуб)

Вучић је позвао обе стране на хитан прекид ватре, наставак дијалога и успостављање мира на овој територији у најкраћем року.

Вучић је примио амбасадоре Алжира, Египта, Ирака, Либана, Марока и Уједињених Арапских Емирата, као и отправника послова Палестине, са којима је разговарао о односима Републике Србије и арапских земаља.

Током сусрета потврђен је највиши степен историјских, културних и традиционалних пријатељских односа, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Тема разговора било је и унапређење економских односа и инвестиција арапских земаља у Србију, као и ангажовање наших компанија у реализицији пројеката у овим земљама.

Амбасадори арапских земаља, предвођени амбасадором Алжира Абделкадером Месдуом, упознали су премијера Вучића са својим виђењем тешке ситуације у појасу Газе најжешће осудивши, како су рекли, агресију Израела на ту територију, као и убијање хиљаде недужних цивила.

Вести из рубрике:
Демократска странка напустила седницу Скупштине
ГОРДИ: Влада Србије је купила међународну подршку – уступцима поводом Косова
Гоjковић: Рад владе реформски и прави пут ка Eвропскоj униjи

Вучић је нагласио значај поштовања свих међународних резолуција и конвенција Уједињених нација које се односе на заштиту цивилног становништва.

Србија се нада да ће иницијатива Уједињених нација за мирно решење кризе уродити плодом, наведено је у саопштењу.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА