Најновије

Сутра почиње лудило у Гучи!

ГУЧA - Tрадиционални Сабор трубача у Гучи биће отворен сутра подизањем заставе уз химну манифестациjе "Са Oвчара и Kаблара".
Гуча (Фото: topratedtrumpets.com)

Гуча (Фото: topratedtrumpets.com)

Домаћин наjвеће трубачке феште на Балкану ове године биће књижевник Радомир Aндрић. На 54. финалном такмичењу трубача у недељу, у Гучи по први пут засвираће и jедна дама, двадесетjедногодишња Даниjела Веселиновић са истоименим оркестром из Aриља. Oна jе на предтакмичењу на Златибору, према оцени жириjа, проглашена за наjбољег трубача. "Презадовољна сам jер ћемо ове године први пут наступати раме уз раме са наjвећим маjсторима трубе у нашоj земљи", казала jе она данас Танјугу. Председник Саборског одбора Mладомир Сретеновић каже за Танјуг да jе Сабор трубача jедан од догађаjа коjи нашу земљу чини jединственом на културолошкоj и туристичкоj мапи света, а "светковина трубе" Србиjу промовише у наjбољем светлу, као земљу весеља, оптимизма и искреног гостопримства. "Припреме су обављене, а завршене су и све пратеће активности око санитарног обезбеђења", рекао jе Сретеновић. За сабораше, али и учеснике програма,обезбеђен jе смештаj, истиче председник Саборског одбора.
Прочитајте још:ФЕМЕН: Jе*еш ислам! (Fuck Islam!)
Сретеновић jе изразио очекивање да ће се посетиоци лепо провести, нагласивши да jе наjважниjе да буду сви учесници Сабора буду безбедни, а о томе ће се бринути припадници MУП-а Србиjе. За долазак неколико стотина хиљада љубитеља звука трубе, такође су спремна и сва jавна комунална предузећа задужена за воду, изношење смећа и чишћење..., додаjе он. Гостима су на располагању приватне куће, камп, али и хотели и мотели коjи се налазе у непосредноj близини Гуче, попут Ивањице и Пожеге. Иначе 54. наjвећа трубачка фешта на Балкану ове године траjати од 6. до 10. августа. Гуча jе "престоница трубе" од 1961. године када jе први пут одржан Драгачевски сабор. Jедан jе од наjвећих и наjпосећениjих музичких фестивала на свету, наjзначаjниjих културно уметничких догађаjа аутентичног народног стваралаштва, jединствене музике српских и балканских трубачких оркестара. Драгачевски Сабор трубача у Гучи нашао се на интернет страници популарног магазина "Нешнал џиографик" међу 10 наjбитниjих догађаjа у свету. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА