Најновије

Чудо звано прополис!

ЗДРАВЉЕ - Прополис је са правом назван „природни антибиотик”. Он има, како јако антибиотичко и дезинфекционо дејство, тако и аналгетичко и имуностимулационо деловање. Природна лековита својства се дугују витаминима, минералним солима, микро елементима и етеричним уљима, које садржи. Међутим, флавоноиди имају најјача лековита својства, пише сајт Витаслим.
Прополис - бомба здравља! (Фото: humansarefree.com)

Прополис - бомба здравља! (Фото: humansarefree.com)

Прополис се од давнина користи за лечење и превенцију многих болести: Стомачни проблеми Прополис има олакшавајуће дејство код проблема са гастроинтестиналним трактом. Спречава инфекцијска обољења и побољшава варење. Показује своје аналгетичко деловање код чирева, гастритиса и колитиса. Упале Прополис има јако аналгетичко и антиупално деловање. Убрзава регенерисање ћелија и смањује болове. Побољшава рад респираторног система. Олакшава тешкоће приликом упале грла, а помаже и код болова у зубима, упале десни и усне дупље. Има информација о томе, да прополис испољавањем својих антимикробских својстава спречава појаву каријеса.
Прочитајте још:ТЕСТ: Да ли сте и ви зависни од савршеног друштвеног живота?
Зрачна и рентгенска оштећења Прополис је познат и као јако антирадијационо средство. Помаже код опоравка осаоба које су изложене зрачним и рентгенским утицајума. Користи се и као превентивна мера против појаве неких врста тумора (рак дојке, и др). Доказано је да ублажава болове приликом изгарања и штити кожу од упала. Кожна обољења Прополис има доказано деловање на низ кожних обољења. Помаже особама које пате од дерматитиса, жуљева и екцема. Истовремено ублажава болове приликом различитих повреда коже, и помаже бржем зарастању рана. Сматра се да прополис лечи стафилококне инфекције и гљивична обољења (ноктију). Слаб имунитет Прополис има веома изражен антимикробни и антивирусни ефекат. Захваљујући својим састојцима, он стимулише природни имунитет и обезбеђује максималну заштиту организма у ризичним периодима. Повећава хематопоезу и стварање антитела, а са друге стране зауставља стварање различитих врста бактерија и вируса. Извор: Витаслим.ЕУ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА