Најновије

Кијев је под спољном управоm САД-а, рат у Југославији вештачки изазван...

РУСИЈА - У Кијев, како је саопштио представник министарства одбране САД, допутовала је 5. августа специјална група Пентагона за помоћ у истрази околности катастрофе малезијског Боинга-777.
Кијев ноћу... (Фото: Википедија)

Кијев ноћу... (Фото: Википедија)

Када су званичног представника војног ресора, вице-адмирала Џона Кејербија питали чиме ће се тачно бавити експерти групе. он је одговорио само да они неће отићи на место несреће, већ ће косултовати истражитеље из Холандије, Аустралије и Малезије из Кијева. Треба узети у обзир да у надлежност Пентагона никада није улазила истрага хаварија и пад путничких авиона. Тиме се у САД увек бавила искључиво Национална управа безбедности у саобраћају (NTSB) и Федерална управао цивилне авијације. Пентагон позивају само у случају катастрофа војних авиона. Између осталог, NTSB је већ послао сопствене експерте у Украјину отприлике три дана после катастрофе 17. јула. У састав делегације, ако је веровати Пентагону, улазе експерти за специјалне операције, логистику, планирање војних ваздухопловних операција. Не баш оно што је потребно за истрагу. Дешифровање загонетке састоји се у краткој фрази прес-релиза Пентагона. После „помоћи истрази“ катстрофе лета МН17, група ће одмах приступити и обуци украјинских војника и Националне гарде на западу Украјине. Другим речима, реч је о проширењу учешћа америчких војних саветника у припреми, техничком опремању и модернизацији Оружаних снага и специјалних одреда кијевске власти. Руски експерти кажу да се на Украјину сасвим очигледно примењују аршини Косова и чак Вијетнама. У Вијетнаму америчко присуство такође је почело од неколико десетина војних саветника, послатих на југ 1954. године. Косовске Албанце Американци обучавају и „консултују“ до дана данашњег.
Прочитајте још:НАТО: Русија уводи војску у Украјину!
Са геополитичке ташке гледишта балканизација Украјине иде на руку Вашингтону, каже професор Московског државног универзитета Андреј Манојло. Претварање Украјине у једно велико и стално жариште напетости под контролом САД потребно је као инструмент слабљења утицаја Русије. Сваки конфликт на руским границама одмах постаје озбиљна претња по њену безбедност. Извоз контролисаног хаоса из Украјине у Русију један је од циљева читаве украјинске операције коју је замислио Вашингтон, уверен је Андреј Манојло. Гурајући Украјину у такозвани контролисани хаос, тачније примењујући тамо технологије револуција у боји, Америкнаци стварају конфликт којим добро умеју да управљају. Овај конфликт Американци данас користе као инструмент политичког притиска, како на своје противнике, тако и на своје савезнике. Геополитички положај Украјине у том погледу Американцима делује врло повољно. У вези са тим Америкнаци ни под каквим условима неће доприносити никаквом плану мировног регулисања ситуације у Украјини. Напротив, они ће доливати на ватру грађанског рата ново уље. Организација режима контролисаног хаоса и провоцирање грађанског рата у Украјини одраз је оного што су чиниле САД у Сирији и Ираку. А Сирија и Ирак нису ништа друго до наставак вештачки организованог рата против Југославије 90-их година, пише Глас Русије. Чак ЕУ не сумња у то ко је управо провоцирао кризу у Украјини, зато што је ауторски рукопис тешко сакрити, каже директор Европског центра за геополитичку анализу Матеуш Пискорски. Уз то, амерички аутори револуција у боји или контролисаног хаоса нису посебно инвентивни. У Украјини су покренули исти сценарио већ два пута (била су већ два мајдана) и у случају потребе покренуће га и трећи, сматра Пискорски. Кијевске власти нису у стању да испуне елементарне државне обавезе на сопственој територији. Кијев није у стању да гарантује безбедност и живот сопственим грађанима на југоистоку, који се подвргавају такозваној антитерористичкој операцији. И Кијеву и његовим спонзорима није згодно да признају да је Украјина данас неуспела држава. Како сматрају руски експерти, Кијев се данас већ потпуно налази под спољном управом САД. Извор: Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА