Најновије

Бородај напушта функцију?

Постоји могућност да Александар Бородај, премијер Доњецке Народне Републике, напусти функцију и да на његово место дође Александар Захарченко, пореклом из Доњецка.
Александар Бородај, фото: vm.ru

Александар Бородај, фото: vm.ru

Бородаја, који је руски држављанин и добровољац, заменио би Захарченко који сада командује тешко наоружаном јединицом проруских активиста, преноси Ројтерс, позивајући се на неименоване изворе. Захарченко ће, како наводи један од извора, бити именован за лидера Доњецке Народне Републике "да би се ојачало војно крило" активиста. Упитан да ли је сврха промена у врху проруских снага покушај да се ублажи криза, неименовани извор је потврдно одговорио, преноси Ројтерс.
Прочитајте још:Бородај: ОЕБС нам тражио да оставимо тела да леже да их преузму стручњаци, после три дана био је то хорор!
Андреј Пургин, један од лидера Доњецке Народне Републике, рекао је да се смена челника разматра, али да још није формално одобрена. Руски држављани, међу којима је Бородај, налазе се на највишим позицијама на челу проруских снага на истоку Украјине, а овај потез могао би да допринесе ублажавању тензија. Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА