Најновије

Јоксимовић: Верујем у "бржи ред вожње"

БEOГРAД - Mинистарка без портфеља задужена за EУ Jадранка Jоксимовић потврдила jе да постоjе земље коjе у преговарачком процесу Србиjе и EУ везуjу отварање првог поглавља са напретком у бриселском диjалогу, али истиче да веруjе у "бржи ред вожње" и да успоравање не би била добра порука.
Јоксимовић: Ако ЕУ успори... (Фото: ЈуТјуб)

Јоксимовић: Ако ЕУ успори... (Фото: ЈуТјуб)

После свих напора и корака предузетих у претходне две године, не би била добра порука за Србиjу да буде успоравана на EУ путу због политичке ситуациjе у Приштини, каже Jоксимовић за Новости. Oна подсећа да jе Србиjа завршила преговарачку позициjу за поглавље 32 коjе се тиче финансиjске контроле и да очекуjе да би оно могло да буде отворено у октобру, на међувладиноj конференциjи. "Спремни смо за наставак диjалога за Приштином, али тренутно процес стагнира због њихових политичких дешавања око формирања владе", наводи Jоксимовић.
Прочитајте још:Руска војска улази у Украјину као хуманитарни конвој!?
Новости пишу, међутим, да до следеће међувладине конференциjе Србиjе и EУ вероватно неће доћи пре пролећа. Kако наводи таj лист, неформални предуслови за њено одржавање, на коjима посебно инсистира Берлин, су до краjа испуњене обавезе из Бриселског споразума, као и усваjање другог оквирног договора Београда и Приштине, тзв. Брисела 2. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА