Најновије

Како спречити гојење узроковано стресом?

Стрес као стрес у суштини уопште није лоша ствар, јер је тзв. хормон стреса - кортизол задужен за припрему целог људског организма на долазак и преживљавање неких тешких и изазовних ситуација.
Избегавајте брзу храну( фото: curejoy.com)

Избегавајте брзу храну( фото: curejoy.com)

Стрес практично осигурава несметано функционисање људског тела под великим напорима, како физичким тако и психичким, али проблем настаје онда када је организам приморан да дуже време функционише у таквом режиму рада. Све то објашњава закључке научних истраживања, где је потврђено да повишен ниво кортизола у крви резултира повећањем апетита, повећањем жеље за брзом храном, а чак олакшава накупљање масних наслага у пределу стомака. Занимљиво је да у таквом режиму рада тело сагорева мање калорија него обично, па изворни систем за преживљавање данас се обично окреће против људи и поред стварања осталих проблема, води их и ка дебљању и излагању бројним болестима које гојазност иначе изазива. Због тога је важно повести рачуна о исхрани јер је за останак у доброј форми у овим околностима неопходно додатно залагање и повећана пажња. Због тога се препоручује:Избегавање брзе хране Састави ове врсте хране једноставно кваре форму и највећих спортиста, па замислите шта је тек са људима који су на граници гојазности. Одабир оптималних величина порција Чак и најздравија храна у превеликој количини даје исти ефекат као и нездрава, и ствара калоријски суфицит који води равно до дебљања. Опрез са слаткишима и масноћама Оно што је заједничко за ове две врсте намирница је то да и једне и друге имају огромну калоријску вредност, па тако једна чоколадица носи једнак број калорија колико и пристојан оброк, баш као и две кашике масноће било које врсте.10 начина да се решите стреса на послу! Убрзање метаболизма Постоји више начина убрзања метаболизма, али једино потпуно проверено је то да се једу мале порције хране али јако често. Дакле, уместо уобичајена три оброка, исту количину хране распоредити на 5-6 мањих оброка. Осим тога, исхрани се могу додати и намирнице попут љутих папричица, зеленог чаја и других, које подстичу убрзање метаболизма. Златни савет: Почните да вежбате Убица стреса, убица масних наслага, убица лоше форме, то је тренинг. Осим тога, подиже расположење, подиже комплетно самопоуздање и побољшава комплетно здравље. Чак иако вас није толико брига за изгледом и нисте оптерећени тиме да имате тежњу стално да будете у доброј форми, физичке активности вам могу помоћи да коначно будете „прави ви" и продишете пуним плућима.
Прочитајте још:Јован Тарабић: Косово ће бити српско, а Крушевац престоница!ФАРМАЦИЈА ЛАЖЕ: Таблете за притисак можете бацити у смеће, изазивају зависност гору од хероина!
Психички умор и стрес, топе се под физичким умором, па то директно омогућава и постизање боље продуктивности на сваком пољу живота. Додатни бонус је и чињеница да вежбање подстиче изнад споменуто убрзање метаболизма. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА