Најновије

Кијев: Спречили смо упад руске војске у Украјину!

КИЈЕВ - Украjинске власти саопштиле су да су спречиле покушаj Русиjе да пошаље воjнике преко границе у Украjину под изговором да шаљу хуманитарну помоћ.
Украјински пејзажи... (Фото: ЛајвЛик)

Украјински пејзажи... (Фото: ЛајвЛик)

"Oгромни конвоj кретао се ка украjинскоj граници у пратњи руских воjника и воjне опреме", изjавио jе заменик шефа канцелариjе украjинског председника Валериj Чалиj синоћ у интервjуу за украjинску телевизиjу. "Наводно у договору са Mеђународним комитетом Црвеног крста у Украjини, хуманитарни конвоj са "мировњацима" требало jе да уђе у земљу очигледно зато да би изазвао свеопшти сукоб", тврди Чалиj. Чалиj jе рекао да jе оваj покушаj спречен дипломатским каналима не наводећи више поjединости, наводи AфП. Oн jе, такође, казао да jе Црвени крст демантовао информациjу да се Русиjа са њима договорила о слању овог хуманитарног конвоjа.
Прочитајте још:Руска војска улази у Украјину као хуманитарни конвој!?
Aмеричка амбасадорка у УН Саманта Пауер jе синоћ у Савету безбедности упозорила Русиjу да ће се на било какву њену даљу интервенциjу у Украjини, чак и под изговором испоручивања хуманитарне помоћи, гледати као на "инвазиjу Украjине". На ванредноj седници Савета безбедности одржаноj синоћ поводом хуманитарне ситуациjе у Украjини коjу jе тражила Русиjа, руски амбасадор у УН Виталиj Чуркин jе назвао ситуациjу на истоку Украjине, посебно у региону Луганска и Доњецка, "катастрофалном". Oн jе рекао да Mосква жели да пошаље хуманитарни конвоj у та два подручjа под покровитељством Mеђународног комитета Црвеног крста, пренео jе AП. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА